top of page

Hier vind je alle informatie over het
Fietsklavertje Drenthe 2023

logo drents klavertje.png

Fietsklavertje Drenthe (2023)

 

 

Beste fietser,

 

Hierbij willen wij je uitnodigen voor het 4-daagse fietsevenement;

het Fietsklavertje, deze keer in Drenthe. Het zal worden gehouden

van 25 t/m 28 augustus in Darp.

 

Het Fietsklavertje is de 3e editie van een beproefd evenement voor de aangepaste fietsers (met o.a. handbikes, koppelbikes, trikes, duofietsen, gewone fietsen enz.) en hun buddies. Lekker recreatief fietsen in een schitterende natuur en vooral gezellig in een leuke groep. En dat geheel verzorgd vanuit een betaalbare accommodatie.

 

Na Brabant en Gelderland nu dus naar Drenthe; één van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Voor dit weekend hebben wij de NIVON-accommodatie Het Hunehuis gereserveerd in het Drentse Darp. Vertrek en aankomst van de routes telkens vanuit dit NIVON-huis.

 

Globaal programma : - vrijdag 25 aug: rond de middag aankomst en kamers organiseren, fietsroute 25km, diner en overnachting - zaterdag 26 en zondag 27 aug: ontbijt, lunchpakket voor tijdens de fietsroute van 50km, diner en overnachting - maandag 28 aug: ontbijt, kamers ontruimen, lunchpakket, fietsroute 25 km en daarna vertrek naar huis.

 

De fietstochten worden begeleid door EHBO-medewerkers, technische ondersteuning en een aantal vrijwilligers. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze in principe zelfstandig kunnen functioneren. Er zijn wel voldoende mensen aanwezig om een helpende hand te kunnen bieden. Deelnemers beschikken zelf over een geschikte fiets. Eventueel kan er door de organisatie hulp geboden worden als deze niet zelf in bezit is. Omdat Drenthe net weer een stukje verder is dan een aantal deelnemers gewend zullen zijn, gaan we proberen deze keer transport te regelen voor een aantal fietsen. Dat maakt het voor meer personen makkelijker om samen te rijden. Daarover later meer.

 

De totale kosten voor organisatie, overnachting en maaltijden zullen € 225,- p.p. bedragen. Drankjes in het Nivonhuis tijdens de maaltijden zoals koffie, thee en melk zijn inclusief. Verdere drankjes in het Nivonhuis worden aangeboden tegen kostprijs. Consumpties buiten het NIVON-huis zijn voor eigen rekening.

 

Opnieuw zal de standaardkamer door 2 personen worden gedeeld met sanitair op de gang. Wel biedt de accommodatie deze keer wat meer ruimte voor kamers met 1 persoon en een beperkt aantal ´luxe´ kamers met douche en toilet op de kamer. Deze zijn voor zolang de voorraad strekt tegen een bescheiden meerprijs verkrijgbaar (€ 10,- per nacht kamer alleen, € 10,- per nacht ´luxe´ kamer).

 

Wij willen je vragen om je voor vrijdag 17 maart aan te melden bij omnifiets@omnisportief.nl Het totaal aantal aanmeldingen is gemaximeerd en in geval van meer aanmeldingen, zal er worden geloot. Je ontvangt daarvan bericht en dan zal ook worden gevraagd de totale kosten te betalen.

 

Met sportieve fietsgroet,

Het organiserend team, Bas, Jori, Sebastiaan en Ton

 

Ps.  We stellen het op prijs als je deze aankondiging binnen je sociale media, zoals facebook zou willen delen

bottom of page